Muzički festival Coachella odavno je prerastao okvire muzike. Pored sjajnih izvođača, celokupnom vajbu doprinele su inovativne tehnologije. HO3 magazine vam predstavlja primere korišćenja tehnologije na festivalu, koji su pomogli izvođačima i publici da obostrano upotpune event idiličnim iskustvom.

1. Tupac Hologram (2012)

Velikan američkog repa Tupac posredstvom vizuelnih efekata „Pepper’s Ghost“ našao se na stejdžu sa Snoop Dogg-om i Dr. Dre. Efekat je postignut tako što su se komadi stakla na kojima je projektovana slika reflektovali na stejdž i publiku pod određenim uglovima.

2. Bežične slušalice (2016)

Uz korišćenje bežičnih slušalica, posetioci festivala su 2016. godine mogli da povežu slušalice sa svojim mobilnim telefonom. Savremena tehnologija omogućila im je da kontrolišu audio, pojačaju bas, modifikuju zvučne filtere.

3. Podešavanje smartphone aplikacija i pametnih narukvica (od 2011)

Kreiranjem Coachella aplikacije, učesnici od 2011. godine na svojim pametnim uređajima imaju kompletan uvid u direkciju, vreme i obližnje prodavnice. Aplikacija nudi mapu, koja pojednostavlja snalaženje u prostoru. Takođe, online plaćanje putem Apple Pay ili Android Pay omogućeno je sa ovom aplikacijom.

4. 360 stepeni uživo prenos (od 2016)

Svake godine Coachella ima prenos festivala putem svog YouTube kanala za sve fanove, koji nisu mogli da dođu. Od ove godine, uživo prenos obuhvataće sliku festivala za 360 stepeni. Energiju, entuzijazam i kvalitetnu muziku ovog festivala, moći ćete od sad da osetite iz udobne fotelje.

5. Virtuelno-realistična turneja (2016)

Kao dobrodošlicu svojim posetiocima, Coachella festivalska organizacija priredila je posebnu vrstu zabave. Naime, posetioci su u mogućnosti da pomoću Coachella aplikacije pogledaju najupečatljivije fotografije sa festivala, spektakularne bine i ekskluzivne intervjue sa izvođačima.