SS21 kolekcija Stelle McCartney stiže sa novim A-Z manifestom o održivosti koji ima za cilj da usavrši sve zamućenije modne reči oko takozvane održive mode.

McCartney je izjavila da je, dok je bila u lockdownu, postavljala sebi duboka pitanja o njoj i o sopstvenom brendu, zašto radi to što radi, kao i šta je naše značenje i koja je naša svrha? U manifestu se nalaze reči kao što su Odgovornost, Želja, Vegan i Nula otpada, a Stella je izjavila da ovaj manifest odražava ko smo i šta se nadamo da smo.

Da bi ilustrovala A-Z manifest, McCartney se udružila sa 26 različitih umetnika kako bi protumačili svako slovo. Skup umetnika uključivaće afirmisana imena kao što su Jeff Koons, Olafur Eliasson i William Eggleston, ali će takođe imati perspektivne mlade talente kojima je data globalna platforma.

Kako održivost i dalje postaje modna reč koja je delimično obesmišljena zbog korporativnog greenwashinga, napori Stelle McCartney da ostane odgovorna sinhronizuju se s približavanjem 20. godišnjice brenda i usklađuju sa istorijom brenda sa ekološki svesnim proizvodnim metodama.