True crime dokumentarni serijal oduševio nas je pre nekoliko meseci kad je izašlo prvih šest epizoda na Netflixu. Iako formatom nije bila preterano inovativna, priče koje je emisija donela potpuno su nas zaludele. I baš u vreme pre Halloweena stižu nam nove epizode o zločinima koji nikad nisu rešeni.

Drugi deo izlazi 19. oktobra i donosi nam pozadinu novih strašnih zločina, a sada je izašao i trailer! Među najiščekivanijim pričama je svakako ona o misterioznoj smrti bivšeg zaposlenika Bele kuće. Iako je službeno utvrđeno da je počinio samoubistvo, svi dokazi taj scenario čine nemogućim. Tu je i nestanak dva dečaka koji su oteti u malom parku u New Yorku o kojima ima bezbroj konfuznih dokaza.

Ponovo nas očekuje jedan ‘paranormalni’ slučaj: epizoda je posvećena zemljotresu i cunamiju koji su se dogodili 2011. u Japanu, a veruje se da duhovi hodaju područjem i traže svoje izgubljene porodice.

‘Unsolved Mysteries’ izazvala je ‘boom’ na Netflixu, a najviše iz razloga što je stvorena s namerom da publika pomogne policiji. Kreatori serije nadali se da će reboot slediti praksu originala; čak 260 slučajeva prikazanih u originalnoj emisiji rešeno je zahvaljujući informacijama gledaoca. Prvi je deo na Netflixu takođe bio uspešan. U prvih nekoliko dana emitovanja tim serije dobio je na stotine informacija gledaoca, a slučaj Alonza Brooksa ponovo je otvoren.