Prvi ponedeljak u maju se bliži, što znači da je vreme za Met Gala 2019. event. Naime, sam dogođaj je humanitarne prirode i organizovan je od strane urednice Vogue magazina, Anne Wintour.

Za sve srećnike koji se nađu na listi zvanica, ovo je savršena prilika da eksperimentišu sa svojim outfitima. Podsetimo se da je prošlogodišnja tema bila “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination” i da je Rihanni bila dodeljena titula hosta, zajedno sa Annom Wintour. Ho3 magazine se potrudio da odgovori na sva vaša pitanja i nedoumice u vezi sa ovogodišnjim Met Gala događajem.

1. Kada se održava Met Gala 2019? Met Gala se tradicionalno pada na prvi ponedeljak u maju. Ove godine datum je 6. maj.

2. Gde se održava Met Gala 2019? Kao što i samo ime sugeriše, Met Gala održava se u Metropolitan Museum of Art u New Yorku, koji je poznat i kao Met. Sam muzej je zatvoren tokom održavanja eventa i potpuno je transformisan.

3. Koja je tema ovogodišnjeg Met Gala događaja? Svake godine tema se poklapa sa temom izložbe u Costume Institute. Ove godine je to “Camp: Notes on Fashion”. Inspiracija za to je došla iz eseja Susan Sontag iz 1964. pod nazivom “Notes on Camp”. Sontag je bila uticajni esejista, filozof, režiser, borac za ljudska prava itd.

4. Ko će biti domaćin ove godine? Zajedno sa Annom Wintour, ove godine će domaćini biti i Lady Gaga, Harry Styles, Serena Wiliams i kreativni direktor Gucci brenda, Alessandro Michele.

5. Gde možete gledati Met Gala događaj? Nažalost, ceo događaj ne možete ispratiti na televiziji. Ali, možete gledati pristizanje gostiju na crveni tepih na E! kanalu.

6. Šta će zvanice nositi ove godine? Outfiti za Met Galu mogu biti ili fenomenalni ili potpuni promašaj budući da se zvezde trude da izgledaju kao nikad do tad. Kada pomislimo na “camp” određeni dizajneri i modne kuće nam odmah padnu na pamet kao npr. Moschino, Jean Paul Gaultier, Marc Jacobs i drugi.

Za više informacija o Met Gala eventu, nastavite da pratite Ho3 magazine.