Taylor Swift je najnovija pevačica koja je izdala karantinski album. Pevačica/kantautorka je objavila svoj novi album pod nazivom folklore sinoć. Na omotu albuma folklore nalazi se crno-bela Taylor koja ulazi u šumu, njena plava kosa je stilizovana u neuredne pletenice i dzins jakna koja otkriva belu poplin haljinu – sve u stilu folklora.

Ispostavilo se da je Taylor Swift prilično pogođena činjenicom da je leto otkazano zbog trenutne pandemije COVID-19, pa je odlučila da tu emociju prenese na njen klasičan način – napiše novu ploču. “Većina stvari koje sam planirala ovog leta nije se dogodila, ali postoji nešto što nisam planirala da se desi ali se desilo”, napisala je na Instagramu. “A ta stvar je moj 8. studijski album, folklore.”

Iza ovog albuma stoje najveća indie imena poput Aarona Dessnera koji je napisao ili producirao čak 11 pesama sa novog albuma, kao i Bon Iver, a kao producent se potpisuje i Jack Atonoff.

Njen prethodni album Lover je bio potpuno drugačiji od onoga što nam je sad spremila. Kako sama kaže “Pre svih ovih događanja verovatno bih razmišljala kada i kako pustiti ovu muziku u savršeno vreme, ali vremena u kojima živimo stalno me podsećaju da ništa nije zagarantovano”, priznala je. “Moja petlja mi govori da ako napravite nešto što volite, jednostavno biste to trebali izneti u svet. To je strana neizvesnosti sa kojom se mogu suočiti.”