U korak sa najvećim globalnim IT događajem, poznatijim kao CES 2020, Samsung je debitovao sa serijom zaobljenih gejming monitora. Zakrivljeni displej od 49 inča, kakav do sada nije viđen, propraćen je kvalitetnom QLED tehnologijom. Za južnokorejsku korporaciju, 2020. godina biće u znaku smart monitora.

Masivni Odyssey G9 dolazi u rezoluciji 5120×1440, podržava FreeSync i Nvidia G-Sync, poseduje brzinu osveženja do 240HZ. Impresivno je i vreme odziva od samo 1ms, zahvaljujući čemu je brzina tokom igranja dosta pojačana.

Spoljašnji dizajn karakterišu srebrni tonovi. Ali to nije sve što se tiče vizuelnog utiska, budući da se na poleđini nalazi jezgro koje emituje dve različite boje sa pet opcija svetlosnih efekata.

Većina monitora meri rang zakrivljenosti od 4000R do 1800R. Samsungova mašina ostaće upamćena kao prvi svetski 1000R zakrivljeni ekran.

CES sajam elektronike održaće se od 7. do 10. januara u Las Vegasu. Južnokorejski gigant otkriće i dodatne specifikacije za novu seriju Bezel-Less Q950TS TV uređaja na ovogodišnjem CES-u. Informacije o zvaničnim cenama i dostupnosti tek lansiranog Odyssey G9 monitora biće obelodanjene tokom trajanja događaja.