Američki časopis Vanity Fair objavio je listu najboljih 25 romantičnih komedija ikada snimljenih. Najbolju ocenu dobio je film ,,When Harry met Sally” rediteljke Nore Ephron čija tematika je prijateljstvo između žene i muškarca, a u glavnim ulogama su Meg Ryan i Billy Crystal.

Čini se da je prema ovom časopisu Meg Ryan ultimativna kraljica romantičnih komedija jer su se čak tri njena filma našla među deset najboljih. Uz “When Harry Met Sally” tu su još “You’ve Got Mail” koji se nalazi na visokom drugom mestu, u kojem glumi s Tom Hanksom, a isti taj dvojac se našao u filmu koji se nalazi na 9. mestu “Sleepless in Seattle”. Očekivano je da je među najbolje uvršten i “Notting Hill”, romantična priča koju su nam na male ekrane doneli Hugh Grant i Julia Roberts i koji uvek iznova možemo pogledati.

Osim navedenih na popisu se nalazi i filmovi koji su obeležili 90-e godine prošlog veka poput “Clueless” i “10 Things I hate About You”. Celu listu najboljih romantičnih komedija prema Vanity Fairu možete pogledati ovde.

1. When Harry Met Sally (1989)

2. You’ve Got Mail (1998)

3. Clueless (1995)

4. Bridget Jones’s Diary (2001)

5. 10 Things I Hate About You (1999)