Priča o Instagramu nam je već dobro poznata. Mark Zuckerberg se pokazao kao vizionar koji je za “male” pare (govorimo o milijardu dolara) kupio kompaniju sa samo jednim proizvodom i trinaest zaposlenih. Danas je Instagram jedna od najpopularnijih društvenih mreža sa više od milijardu korisnika.

Već nekoliko dana čitamo o tome kako su osnivači Instagrama, Kevin Systrom i Mike Krieger, napustili tim te aplikacije. Razlog tome su navodno sve učestalije tenzije između pomenute dvojice i Mark Zuckerberga. Novonastala situacija je uzdrmala svet sa jednim pitanjem, da li je ovo kraj Instagrama kakvog poznajemo?
Ovo nije prvi ovakav slučaj kada je u pitanju Facebook i odlazak nekih od glavnih aktera. Upravo se to dogodilo i osnivaču WhatsApp aplikacije, koju je Facebook kupio 2014. godine, koji je imao sličan razlog povlačenja kao i osnivači Instagrama.

Kako će Instagram nastaviti sa radom bez ljudi koji upravljaju tom društvenom mrežom od prvih napisanih linija koda, teško je zaključiti. Ono čega se mnogi pribojavaju je da bi Zuckerberg mogao da okrene poslovanje u smeru povećanja prihoda, što bi značilo i povećanje broja oglasa, a to je upravo ono što korisnike najviše nervira i odbija.

Svakako, nama ne preostaje ništa drugo nego da sačekamo i vidimo dalji razvoj Instagrama, i da odlučimo da li je to nešto što nam odgovara ili ipak ne.