Sigurno ste se našli u prilici da često stavljate telefon, slušalice, kamere i druge tech aksesoare ispod peškira dok ste na odmoru, kako ne bi došli u kontakt sa vodom. Savremene tech kompanije, uložile su trud da razviju vodootporne smartphone i iOS telefone, kao npr. Samsung Galaxy S9+ ili iPhone Xs Max. Međutim, često telefon nije jedina stvar koju bismo poneli na bazen ili plažu.

Ovih sedam tehnoloških patenata, omogućiće vam da uživate u odmoru i da se oslobodite straha da li će se vaše slušalice pokvariti, ako se kojim slučajem pokvase.

1. Ultimate Ears – Wanderboom zvučnik

Ultimate Ears napravio je pravi zvučnik za zabavu. Bluetooth zvučnik, Wanderboom, u potpunosti je vodootporan. Wanderboom pokriva 360 stepeni sa baterijom u prosečnom trajanju od deset sati. Za detaljije informacije, posetite ultimateears.com.

2. Swimbuds – Swimbuds Sport vodootporne slušalice

Bez obzira na to da li preferirate da meditirate u vodi ili plivate kraul tehnikom, Swimbuds Sport slušalice su pogodne u oba slučaja. Uz slušalice dobijate 4 različita umetka, koja ćete koristiti po vlastitom odabiru. Slušalice možete kupiti na amazon.com.

3. Garmin – Vivoactive 3 “pametni” sat

Garmin, proizvođač specijalizovane tehnologije za avio navigaciju, u svojoj ponudi plasira i Vivoactive 3 ručne satove. Karakteristika koja ovom satu daje prednost jeste njegova sposobnost praćenja vaših dnevnih aktivnosti kroz 15 aplikacija. Kompletnu ponudu možete pogledati na garmin.rs.

4. Hero7 – GoPro kamera

Fanstastična, vodootporna kamera u 4K video rezoluciji, sa 60 frejmova u sekundi i rezolucijom slike od 1080 piksela. Pored naglašenih karakteristika, GoPro model nudi live-streaming, WiFi, GPS, detekciju licu, kontrolu glasa i snimanje sa prekidima. Uređaj je dostupan i u Srbiji, na veb-sajtu tehnomanija.rs.

5. WG-50 – Ricoh digitalna kamera

Ricoh kamera poseduje senzor od 16 megapiksela, pozadinsko osvetljenje, koje pravi veoma oštre fotografije i snimke. Kamera je otporna na sve spoljašnje uticaje, dok vodootpornost dostiže do 14m dubine. Za samo 240$, možete dobiti potpuno novo iskustvo. Za detaljnije informacije, posetite ricoh-imagining.com.

6. Venture 30 Solar Recharging Kit – Goal Zero punjač

Gola Zero Venture 30, punjač za telefone i tablete, radi na solarnu energiju. Kompletan Kit paket uključuje Venture 30 punjač sa kapacitetom baterije od svega 7800mAh. Zahvaljujući Nomad 7 Plus dodatku, samo četiri sata biće dovoljno da punite telefon pomoću USB kabla, da bi ga narednih devet sati mogli dopuniti po principu solarne energije. Uređaj je preporučljiv za duža putovanja, a dostupan je na: amazon.com.

7. Drybox 3250 – OtterBox futrola

Lične i vama poverljive stvari, možete spakovati u funkcionalnu OtterBox futrolu. Pomoću ove futrole, zaštitićete telefon, ključeve i pasoš od svih nedaća, dok uživate sunčajući se. OtterBox prodaje se po ceni od 40$ na sajtu – otterbox.com.