Zamislite svet u kojem lajkovi i pregledi na Instagramu neće postojati. Napravite savršenu fotografiju i umesto objavljivanja i iščekivanja da vidite kome će se sve ona dopasti, brojevi ne postoje. Ovo je postala realnost za Instagram korisnike u 7 različitih zemalja širom sveta među kojima su Australija, Brazil i Kanada.

Za ovaj poduhvat odlučili su se nakon preliminarnog testiranja ove opcije u Kanadi prošlog maja. Instagram se oglasio povodom svoje nove odluke i objasnio da želi da testira korisnike i vidi kako će izgledati njihovo novo iskustvo na ovoj mreži bez lajkova.

Uz ovu ekspanziju Instagram želi da postigne da se korisnici više fokusiraju na sadržaj nego na lajkove koje dobiju. Ono što ostaje jeste sledeće: korisnici će i dalje biti u mogućnosti da vide svoje lajkove ali njihovi pratioci neće imati uvid u to.

Bilo kako bilo, sa lajkovima se ne opraštamo još uvek. Ovaj poduhvat biće samo test. Instagram još uvek nije objavio da li će ova promena zahvatiti ceo svet.

Ovo predstavlja veliku pretnju i opasnost za influensere koji žive od lajkova i broja pratilaca. Oni su bili glasni na Twitteru povodom toga da im ovo može ubiti karijeru.