Zamislite da ulazite u second hand radnju na svom putovanju po Francuskoj i tamo zateknete ni manje ni više nego vintage Chanel kupaći kostim. Isti onakav kakav je nedavno nosila Kylie Jenner na svom Instagram profilu. Biste li se zapitali ko ga je pre toga nosio i zašto ga više ne želi ili biste se brzo bacili na kupovinu?

View this post on Instagram

a ray of fucking sunshine

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on

Chanel kupaći kostim koji je nosila Kylie košta 1.690 dolara, a dizajn je izvorno nosila Naomi Campbell. Za referencu, potpuno novom Chanel kupaćem kostimu cena nije navedena na njihovoj službenoj stranici pa možete zamisliti o kakvoj cifri se radi. Prema matematici, kupovinom u second hand shopu dobijamo veliki popust blago nošenog kostima. No, je li taj komad zaista nošen samo par puta? Mogu li nošeni kupaći kostimi prouzrokovati bilo kakvu štetu otkrila je dr Lauren Streicher, profesorka ginekologije na Univerzitetu Northwestern.

View this post on Instagram

summer lovin’

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on

“Tu se više radi o gadljivosti nego o pravom riziku za zdravlje”, kaže dr Streicher. Prema njenim rečima, šanse zaraze polno prenosivom bolešću nošenjem pozajmljenog kupaćeg kostima su malo verovatne. “Polno prenosive bolesti šire se od jedne osobe na drugu, ne možete se zaraziti putem toaletne školjke, inače bi ih svako imao.”, kaže doktorka.