Xiaomi Mi Mix serija uvela je impresivnu inovaciju kružnog ekrana. Ekran je prisutan sa sve četiri strane, a novi smartfon nosi naziv Mi Mix Alpha.

Kompletne strane ekrana su digitalizovane, čak i prikazi napunjenosti baterije, mrežnog dometa i interneta. Jačina zvuka podešava se na bočnoj strani. Inovativni smartfon nema fizičke tastere, već su sve stranice napravljene da budu osetljive na dodir. Kamera se takođe aktivira pritiskom na bok. Kameru od 108MP je razvio Samsung i u stanju je da proizvede kvalitet slike od 27MP pri veoma slaboj pozadinskoj osvetljenosti. Na poleđini se nalazi identifikator prikaza kada se pokrene kamera za pravljenje selfija. Uz pomoć pronalazača prikaza dobija se selfi u ustoj rezoluciji.

Mi Mix Alpha podržava 5G mrežu i radi na bazi Qualcomm Snapdragon 855+ procesora. Xiaomi se može pohvaliti sa 12GB RAM memorije, 512GB dodatnog prostora, baterijom kapaciteta 4050mAH i 4W punjačem.

Mi Mix Alpha očekuje se u decembru po ceni od 2.800$. Shodno ceni, namenjen je užim ciljnim grupama. Zasigurno se zna da telefon neće doživeti široku proizvodnju.