YSL Beauty pokrenuo je inicijativu protiv nasilja u porodici pod imenom “Nasilje nije ljubav”. Ovaj brend se nada da će, u saradnji sa neprofitnim organizacijama poput Womens Aid u Engleskoj ili En Avant Toute(s) u Francuskoj, podići globalnu svest o ovom problemu i inspirisati ljude da budu bolji.

Vest dolazi nakon što se pojavio izveštaj u kome se navodi da je nasilje u porodici znatno poraslo u 2020. godini. Koliko god smo svesni da beauty brendovi zaista neće rešiti ovakav problem u društvu, moramo da priznamo da cenimo inicijativu.

“Čini se prirodnim što ukazujemo baš na ovaj problem jer se on u potpunosti kosi sa svime što mi predstavljamo kao brend”, izjavila je Stephen Bezy, internacionalni generalni menadžer za YSL Beauty.

Pored sklopljenih partnerstava sa neprofitnim organizacijama, YSL Beauty će na preko 250 američkih univerzita uvesti programe edukacije mladih studenata o partnerskom nasilju i načinima na koje mogu da pomognu žrtvama. U Engleskoj će obučavati advokate o seksizmu i nasilju baziranom na polu žrtve. Globalni ambasadori brenda, Dua Lipa i Zoë Kravitz, su takođe pričali o ovom problemu i javno podržali YSL Beauty inicijativu.

Više o inicijativi i nasilju u porodici pronađi ovde.