Zamislite svet u kojem ne morate da se bavite problemima poput gubitka AirPod-ova, zapetljanih slušalica ili slušalica koje vam kvare frizuru. Pa, novi uređaj bi mogao da reši sve te dosadne probleme puštajući vam muziku direktno u- glavu.

U petak je izraelska kompanija pod nazivom Noveto Systems predstavila uređaj koji izvodi novu audio funkciju koju su nazvali zvučno zračenje. Ovaj uređaj prenosi zvuk direktno sa desktopa poput ultrazvučnih talasa direktno ka slušaocu bez potrebe za slušalicama.

Kako to funkcioniše? Modul senzora locira i prati pozicioniranje ušiju i šalje zvuk kroz snop ultrazvučnih talasa, omogućavajući slušaocima da čuju muziku u ušima. Promenom postavke zvuk može da prati slušaoca kada pomera glavu. Takođe je moguće da se pomerite sa putanje snopa i da uopšte ne čujete ništa.

Noveto Systems očekuje da će uređaj imati puno praktičnih svakodnevnih upotreba. Od omogućavanja radnicima da slušaju muziku ili konferencijske pozive u kancelariji bez ometanja kolega, pa sve do puštanja nekoga da igra video igricu bez ometanja druge osobe.

Trenutno će Novetoov SoundBeamer 1.0 desktop uređaj biti prvi brendirani potrošački proizvod zvučnog zračenja. Kompanija je takođe najavila da će manja verzija prototipa biti spremna za puštanje u prodaju do Božića 2021. godine.

Pogledajte kako izgleda ovaj uređaj.