Ovaj poznati dizajner je inspiraciju za uređivanje svojih nekretnina u mnogome crpio iz estetike 18. veka, za koji i sam kaže da je predstavljao najkulturniji period.
Dugi niz godina živeo je u domu uređenom u baš tom stilu, u Univerzitetskoj ulici, u Parizu. André Leon Talley je u jednom intervju za Vogue uporedio njegov dom sa Versajem.
Nakon toga usledio je njegov sledeći dom, takođe u Parizu, koji je bio uređen u Art-Deco stilu. “Ovde se radi o atmosferi kojom odiše prostor više nego o bilo čemu drugom- potrudio sam se da stvorim poeziju, san.”, govorio je tada mladi dizajner o svom stanu.
Onda je svojoj listi nekretnina pridodao stanove u Monte Karlu i Rimu, koji su bili u potpunosti drugačiji. Prvi je obilovao jarkim bojama i dečačkom razigranošću dok je u drugom preovladavao crno-beli kontrast karakterističan za njegove kolekcije za Chanel.
Njegov možda i najskućeniji period vezuje se La Mée, kompleks koji se nalazio nedaleko od Pariza. Ono što ga čini posebnim jeste fuzija neo baroknog uticija u kombinaciji sa modernim elementima.
“Moderno je moderno- moj san je da u budućnosti sebi izgradim jako moderan dom. Ni sam ne znam zašto budući da već imam jako puno kuća.”, rekao je za Vogue 1992. godine. Šesnaest godina nakon toga, san mu se i ostvario kada je kupio stan u Parizu futurističkog enterijera.

Za vas smo izdvojili samo neke od mnogih domova čuvenog Karla Lagerfelda. Ostavite nam u komentarima koji vam se najviše dopao i zašto.