U ono što se može kategorizovati kao zaista pogubna godina za čovečanstvo uopšte, jedan od retkih trenutaka sa nadom bio je uspeh mlade i fenomenalne glumice Zendaye. Za ulogu Rue u sada već kultnoj HBO seriji Euphoria je osvojila Emmy za najbolju glumicu i na tako postala najmlađa glumica u istoriji ovih nagrada koja je osvojila Emmy.

I kao da taj uspeh nije bio dovoljan, Zendaya je za vreme lockdowna snimila novi igrani film, koji je Netlfix naknadno kupio za 30 miliona dolara u ratu nadmetanja za distribuciju. Film Malcom & Marie zvanično stiže na Netflix 5. februara 2021. godine, što znači da će Zendaya i film biti u trci za predstojeću sezonu Oscara.

U filmu pored Zendaye glavnu ulogu igra i John David Washington kojeg smo gledali u filmu Tenet i BlacKkKlansman, a film govori o reditelju i njegovoj devojci čija je veza na testu nakon što se vrate kući sa premijere njegovog najnovijeg projekta i čekaju kritički odgovor na njega.

Film je snimljen tokom lockdowna u Kaliforniji i postao je jedna od prvih holivudskih produkcija koja se dogodila tokom pandemije.