Kolumbijska reggaeton zvezda J Balvin i Jordan brend su konačno objavili detalje svoje Air Jordan 1 kolaboracije. Definitvno jednu od najiščekivanijih saradnji u 2020, J Balvin je predstavio još za vreme Super Bowl nastupa u februaru, a inspiracija je došla iz njegova poslednja 2 albuma: Vibras i Colores, što u bukvalnom prevodu znači Vibracije i Boje.

Namerno intenzivna, patika kreće sa crvenom bojom u sredini a onda se polako smiriju i pretapa u žutu, zelenu i plavu. Swoosh znak takođe predstavlja kombinaciju ovih boja ali je uokviren crnim asimetričnim ramom zbog kontrasta.

Ove oštro isečene rese replikovane su kroz celu patiku i podsećaju na oblake, za koje Balvin kaže da predstavljaju izvor njegove enrgije. “Razmišljao sam na koji način mogu da izrazim svoje emocije kroz ovaj model patika”, rekao je Balvin i dodao da “želi da bude osoba koja se ne plaši promena i želi da se igra sa Air Jordan 1 klasičnom siluetom. Niko pre mene do sad nije izašao s ovakvim modelom.”

Detalji ove saradnje se ne završavaju ovde. Naime, smiley face logo zamenio je standardnu Jordan grafiku sa leve strane jezika patika, a u paketu dolaze i munja, klasični i košarkaški Jordan znak koji mogu da se zakače umesto smiley face-a.

J Balvin x Air Jordan 1 model patika biće dostupan od 8. decembra u odabranim Nike radnjama.