Nije tajna da su influenseri uvek u potrazi za sadržajem koja će im povećati broj lajkova na Instagramu i da sadržaj koji biraju – od Černobila, preko kalifornijskih požara do demonstracija Black Lives Matter – mogu izazvati njihov popriličan broj kontroverzi. Međutim, jedan od najnovijih trendova, koji uključuje privat jet, navodi ljude da preispituju samu prirodu stvarnosti.

Dotični privatni mlazni avion može se videti na raznim objavama na Instagramu i TikTok video snimcima, ali samo po sebi to nije ništa novo: već 2017. godine influenceri su rezervisali prizemne avione za foto snimanje. Razlika je, u ovom slučaju, u tome što privat jet uopšte ne postoji.

Slike objavljene na Twiteru ističu činjenicu da je privatni avion zapravo samo studio sa sedištem u Kaliforniji, sa prozorima sa pozadinskim osvetljenjem i plišanom unutrašnjosti koja je zapravo kopija unutrašnjosti aviona i tu se kadar i završava. Objave na internetu pružaju dodatne informacije, opisujući set kao prvi takve vrste u Los Angelesu. Neizbežno su, kao posledica objave na Twitteru, komentari i snimci preplavili internet koji prozivaju influensere.

Doduše, u mnogim slučajevima nije jasno da li su influenseri pokušavali da to izvedu kao pravu stvar ili se samo poigravaju maštom o putovanju privatnim avionom. U svakom slučaju fasada se verovatno neće zadržati još dugo, ali služi kao zgodan podsetnik da sve što vidite na društvenim mrežama možda nije onako kako izgleda.