Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Noah Robbins, Yahyja Abdul-Mateen II, Frank Langella, John Carrol Lynch, Mark Rylance i Jeremy Strong fantastična je glumačka ekipa novog filma The Trial of the Chicago 7. Iz režije Aarona Sorkina stiže nam bombastičan film na Netflixu koji će premijerno izaći 16. oktobra.

Film se bazira na priči o grupi Chicago Seven i događajima koji su se odvili 1968. godine. Radnja će prikazivati istinite detalje protesta koji se dogodio u Chicagu, a organizovalo ga je sedam pobunjenika koji su protestovali protiv Vijetnamskog rata zbog čega su optuženi za pobunu protiv vlade, zaveru i podsticanje na nerede. Sorkin nam prikazuje događaje pre samog protesta, suđenje i sukobe koji su se vodili i unutar same kontroverzne grupe. Samo suđenje ključnoj sedmorici trajalo je šest meseci i postalo je najvažniji sudski skandal 60-ih godina.

Na filmu je prvenstveno trebao raditi legendarni Steven Spielberg, no 2018. godine Sorkin je i službeno seo u rediteljsku fotelju. Iako je Paramount Pictures imao plan film pustiti za bioskopsku premijeru, pandemija korona virusa prisilila je firmu da film proda Netflixu. Kritičari koji su film već pogledali pre premijere dali su mu ocenu 8.7 na IMDb-ju odnosno 91 posto na popularnom portalu Rotten Tomatoes.