Dugačak je put kojim treba ići i doći do tačke da je modna pista zaista inkluzivna, ali pre dva dana se to zaista i odigralo. Na vrlo različitoj nedelji mode u Milanu održana je revija modne kuće Versace za SS21 na kojoj su prvi put u istoriji brenda prošetala ne samo jedan, već tri plus size modela. U postavi su pored Mariacarle Boscono, Adut Akech i Joan Smalls bile i Jill Kortleve, Precious Lee i Alva Claire.

Tema cele kolekcije je bila under the sea, inspirisana Atlantidom ili kako je to Donatella Versace nazvala Versacepolis. Ova kolekcija je uskrsnula motive iz Đanijeve legendarne SS92 Tresor de la Mer kolekcije.

Jill Kortleve inače je vrlo brzo postala zvezda na modnoj pisti. Radila je revije za Alexander McQueen, Jacquemus, Valentino i Fendi. Takođe joj nije strano ni ležerno stvaranje modne istorije, nakon što je postala prvi plus size model koji je prošetao za Chanel u više od jedne decenije. Alva Claire se pojavila na modnoj pisti na Rihanninoj Savage x Fenty reviji, kao i na Collina Strada, Mimi Wade i LaQuan Smith, dok je Preciuos Lee nedavno postala zaštitno lice najnovije kampanje Miu Miu i našla se na naslovnoj strani magazina Vogue.

Plus size modeli su na Nedelji mode u četiri glavna modna grada opali sa modnih pista. Naime u sezoni SS20 ih je bilo 86, a onda se njihovo prisustvo skoro prepolovilo na 46 u sezoni AW20. SS21 bi mogao da označi značajnu prekretnicu kada je u pitanju njihovo uključivanje na pistu. Zvučna izjava u modi tokom 2020. godine bila je da industrija ne može da nastavi posao kao i obično i da se nakon završetka pandemija nadamo da je povećana telesna raznolikost samo jedna od promena koja nam dolazi.