Jedna od najpopularnijih aplikacija na svetu slavi 10. rođendan. U to ime Instagram je priredio iznenađenje svim korisnicima – tajni meni.

Ovaj meni sadrži 12 prethodno korišćenih Instagram ikonica, koje su upotrebljavane tokom prethodne decenije postojanja aplikacije. Tu je čak i test ikonica, koja je služila za Instagram u fazi testiranja aplikacije pred njeno puštanje na iOS platformu.

U tom meniju moguće je bilo koju od ovih 12 ikonica postaviti kao ikonicu Instagram aplikacije, umesto sadašnje, koja će biti aktivna i dalje, ako vi tako želite.

Pre svega ažurirajte aplikaciju Instagram za iOS ili Android (već je dostupno ažuriranje i za AppGallery, preko APK Pure ili drugih prodavnica). Nakon toga pokrenite aplikaciju, idite u svoj profil (donje, desno dugme vaše profilne slike). Pritisnite tri crte gore, desno i odmah nakon toga ikonicu matice tj. Podešavanja. Pritisnite prstom polje pretrage i polako prevlačite nadole skroz dok ne eksplodiraju konfete.

Videćete prvo emotikon dva oka, zatim zapitanog smajlija, pa i prst koji pokazuje nagore i onda, konačno emotikon poklona – vucite nadole dok se poklon ne otvori i prikaže mafin sa svećicom. Odaberite jednu od ikonica i stavite je na početni ekran. To je to, imate novi izgled Instagram ikonice i bićete u prilici da koristite ove ikonice samo u narednih mesec dana.

Ikonicu uklonite dužim pritiskom na nju i biranjem opcije Skloni, Obriši, Ukloni ili kako već glasi komanda na vašem uređaju. Napomena: Ova ikonica nema 3D Touch svojstva, kao primarna Instagram ikonica tj. nemate brz pristup kameri, novoj objavi, pregledu aktivnosti i pisanju Direkt poruke.

Uživajte u novim Instagram ikonicama!