Amazon je proširio svoju Amazon Music uslugu za sve zainteresovane koji nisu pretplaćeni na Amazon Music Unlimited, Prime ili Amazon Echo. Pristup usluzi je besplatan putem Android, iPhone, iPad ili Fire TV uređaja.

Ovakav tip usluge prevashodno je funkcionisao samo na Amazon Echo gadžetima, a sada je deo posebne marketinške kampanje. Režim je trenutno na raspolaganju u SAD-u, Velikoj Britaniji i Nemačkoj bez bilo kakvih uslova za plaćanje. Amazon je ponudio na hiljade muzičkih stanica sa parametrima pretrage po numeri, izvođaču ili žanru. Zbog unapređenja već postojeće usluge, Amazon je trenutno na meti Spotify kompanije, koja ovakav marketinški poduhvat vidi kao konkurentsku pretnju na tržištu.

Spotify je širom sveta poznat kao broj jedan u domenu besplatne, streaming muzičke platforme. Kako američki mediji zvanično navode, stanje na svetskoj berzi se promenilo otkako je Amazon lansirao gratis mod. Spotify akcije su doživele pad od 5 posto, dok su Amazonove deonice porasle za 0.5 procenata.