S novim iOS 14.5 software updateom dolaze i novi emoji znakovi. Kao najznačajniji novi emojis ističu se oni znakovi parova. Naime, novi emoji znakovi parova postaju sve inkluzivniji tako da ćemo sada imati mogućnost da biramo rasu svog partnera u obliku emotikona.

Ova opcija dodata je 2019. godine na emoji znakove parova koji se drže za ruke. Inkluzivnost se nastavlja i kod polova. Naime, uvode se opcije za određivanje žena s bradom. Srca su uvek popularna, a dva nova dodatka (Heart on Fire i Mending Heart) koja dolaze dopuniće široki izbor već dostupnih emoji znakova srca.

Dolaze nam i 3 nova smiley emoji znaka: Exhaling Face, Face With Spiral Eyes i Face in Clouds. Emoji medicinskig šprica nije novi, ali nova verzija prilagođena je trenutnoj situaciji u svetu.

Apple ažurira staru verziju emoji znakova tako da uklanja krv i sad simbolizuje lek protiv Covid-19. U najnovijoj verziji iOS softwarea naći ćemo i updateovanu verziju slušalica koja predstavlja nove Apple AirPod Max bežične slušalice.