Topli dani koji su pred nama sve će nas sve više mamiti napolje, a visoke temperature približile su nam proleće dosta ranije nego što smo očekivali. Polako kreće vreme uređivanja naših balkona i terasa nakon zime, a apsolutni kralj koji će prevladavati u našim domovima je ratan. Kombinovaćemo ga na sve moguće načine i dolaziće u svim oblicima. Nameštaj od ratana biće must-have ovog proleća.

Ratan je popularan zbog jednostavnog održavanja, prirodne estetike, velike izdržljivosti i snage. Ovakav nameštaj može biti izrađen od prirodnog ratana i pvc materijala, a na vama je da odaberete onaj koji vama najviše odgovara. Koji god da izaberete, ovaj nameštaj daće vašoj terasi ili enterijeru sofisticiran izgled.

Ono na šta treba pripaziti je njegovo održavanje. Naime ne podnosi dobro veliku izloženost suncu i natopljenost kišom tako da bi ovaj nameštaj trebalo da pokrivate kada ga ne koristite. Ratan sam po sebi i nije preterano udoban, ali to možete promeniti dodavanjem raznih jastučića koji će i estetski dopuniti celu priču.

Osim u vrtovima i na balkonima, ratan često možemo videti i u enterijerima. Raznim detaljima od ratana prizvaćete proleće u vaš dnevni boravak. Sve više u trendovima u uređenju enterijera prevladavaju prirodni materijali ili oni koji tako izgledaju, tako da je i ratan tu našao svoje mesto.