Nakon što je Apple iznova debitovao sa iPad Mini uređajem u martu ove godine, na red je došao iPod touch. Povratak iPod touch uređaja ima velikog smisla za Apple korporaciju. iPod touch dolazi sa pojačanom snagom, većom izdržljivošću i unapređenim sistemima komunikacije.

Moderni iPod Touch evoluirao je sa Retina displejem od 4 inča i A10 Fusion CPU. Čini se da novi iPod touch nije samo još jedan u seriji Appleovih pay-to-play usluga. On predstavlja veoma pristupačnu iPhone alternativu, koja je posebno pogodna za decu.

Brzina A10 Fusion čipa predodređena je za korišćenje u Group FaceTime pozivima i u okviru AR aplikacija. Dodatno, A10 Fusion čip na kojem se zasniva iPod touch rad, omogućava i napredak na polju gejminga. AR aplikacija može se upotrebiti u gejming, edukacione i veb-pretraživačke svrhe. Zahvaljujući upotrebi ove aplikacije, novi iPod touch naročito će pogodovati gejmerima, jer će doprineti 3D dimenziji objekata koji se pojavljuju u igricama, poput igračaka i različitih skulptura. Veoma značajna karakteristika leži u tri puta bržoj grafičkoj kartici u odnosu na verziju iz 2015. godine.

Što se dizajna tiče, Apple sugeriše na do sada estetski najpogodniju formu. Ultra tanak ekran odlikuje iPod touch, koji se pojavljuje u šest boja i uključuju belu, zlatnu, plavu, pink, srebrnu i crvenu. Uređaj je dostupan u svim Apple radnjama i Apple internet prodavnicama. iPod touch projektovan je u tri veličine – 32 GB (199$), 128 GB (299$) i 256 GB (399$).