Netflix i Coca-Cola ujedinili su snage za ponovno lansiranje neslavne New Coke serije limenki iz 1985. godine. Coca-Cola je svoju specijalnu priliku našla u realizaciji treće sezone hit serije Stranger Things 3, čija se vremenska radnja poklapa sa nastankom New Coke proizvoda. Od početka maja, Coca-Cola vredno radi na ostvarenju New Coke proizvodne linije u ograničenoj seriji. Treća sezona Stranger Things osvanuće premijerno na Netflixu 4. jula, a Amerikanci će uživati posebni benefit besplatnog konzumiranja New Coke limenki. Kompanija planira puštanje 500.000 limenki kao dela nacionalne promocije sa posebnim Stranger Things logoom.

New Coke proizvodna linija u vremenu sučeljavanja sa Pepsijem sa svrhom postizanje konkurentske prednosti, doživela je veliki neuspeh u SAD-u. Međutim, Oana Vlad, direktorka Coca-Cola marketing sektora u Severnoj Americi ističe da je Stranger Things 3 serijal sa parolom “jedno leto može da promeni sve” idealna prilika za New Coke.

“Svi smo se u timu složili da ako želimo partnerstvo sa Netflixom u sklopu Stranger Things serije, moramo zadovoljiti fanove i jedne i druge strane. U tom slučaju, New Coke priča mora da zaživi.”, naglasila je Oana Vlad.