Kompjuterski gigant u kratkom video materijalu predstavio je 16-inčni MacBook Pro. Kompanija Apple je argumentovala da se radi o impozantnom softverskom sistemu.

MacBook Pro je daleko najmoćniji noutbuk ikad napravljen. Značajne novine su: Retina displej od 16 inča, superbrzi procesor, izvanredna grafika, bolja izdržljivost baterije (približno 11 sati), Magična tastatura i neuporedivo veći memorijski prostor. Retina od 16 inča menja 15-inčnog prethodnika, koji je drugi po veličini iz Mac serije. U slučaju ekrana, Apple naglašava da on emituje kristalno čistu sliku.

Intel Core i9, ultrabrzi procesor devete generacije, podigao je performanse za 2.1 u odnosu na MacBook Pro sa četiri jezgra. Laptop će koristiti 2666MHz DDR RAM memoriju i grafičku karticu iz AMD Radeon PRO 5000M serije. Grafički procesor AMD takođe je doveo do poboljšanja brzine u poređenju sa prethodnim modelima.

Magična tastatura sa mehanizmom makaza ima ugrađen genijalni Touch Bar za produktivniji pristup fajlovima. Mac je zadržao standardni T2 Security čip i Thunderbolt 3, port za sve moguće uređaje.

High-end MacBook Pro, čija je početna cena 2.400$, može se poručiti na Appleovom zvaničnom sajtu.