Nike je nastavio sa još jednom u nizu humanitarnom akcijom. Partnerstvo između Nike i Doernbecher dečje klinike, Portland pokrenuto je 2004. godine. Jedanput godišnje izađe Doernbecher Freestyle kolekcija, u kojoj svoj talenat mogu da pokažu deca lečena u istoimenoj bolnici. Sam prihod od humanitarne inicijative, Nike donira klinici. Sa velikim ponosom, od početka projekta do danas prikupljeno je 24 miliona dolara.

Šest divnih mališana dobilo je prostor da na popularnim Nike i Jordan modelima iskažu svoje umeće. Svako dete u cilju verodostojnije akcije, koristilo je svoj alter ego. Drugo ime osmišljeno je sa dozom unutrašnjeg naboja da se pokaže njihova snaga u borbi protiv opakih bolesti. Nike Air Force 1, SB Zoom Janovski, React Element 55, Air Max Triax 96, Zoom Pegasus Turbo i Air Jordan 14, ovogodišnji hit modeli, postali su platno na kojem mali borci mogu da oslikaju svoje veliko srce.

Svako ko ima volju da doprinese ovom sjajnom projektu, može očekivati Nike Doernbecher Freestyle 2019 kolekciju 7. decembra na nike.com.