Kompanija Puma doživela je zavidan uspeh ove sezone. Prema zvaničnim informacijama, profit i prihode koje je ostvarila u trenutnom prodajnom kvartalu, nadmašili su profit koji su ostvarili njeni konkurenti – Nike i Adidas. Puma je uz pomoć strategije potpisivanja ugovora sa NBA ligom i kolaboracije sa reperom Jay-Z, doživela vrtoglavi uspon u prodajnom sektoru. Puma je zadobila košarkaško tržište, a Jay-Z je postao siguran brend ambasador.

Puma prodajne aktivnosti povećale su se za 15.3%, što bi značilo za 1.32 milijarde evra (približno 1.47 milijardi američkih dolara). U prilog prodajnog faktora kompanije Puma, dodatni operativni profit premašio je očekivanja od 139 miliona evra i dostigao sumu od 143 miliona evra u ovom kvartalu.

„Prvi kvartal u 2019. godini je najuspešniji od kako Puma postoji“, izjavio je izvršni direktor kompanije, Bjørn Gulden. „Čak iako imamo još devet meseci ispred nas u ostvarenju godišnjih targeta, uprkos velikoj nestabilnosti na tržištu, sigurni smo da ćemo, prateći dobru strategiju, ostvariti profit kroz celu godinu“, dodao je Gulden.