Japanski brend sacai osnovala je Chitose Abe tokom 1999. godine. Modni faktor po kojem je poznat sacai brend sastoji se u tehnici implementiranja različitih vrsta materijala u kompaktnu celinu, koja je ravna umetničkom delu. Chitose Abe se prvi put susrela sa takvom vrstom tehnike u krugu porodičnog biznisa. Njena majka se bavila krojačkim zanatom, tako da je Abe imala tu vrstu privilegije da se još od malih nogu upozna sa umećem izrade tekstila i modnom industrijom. Još u školskom periodu, Abe je bila fascinirana avangardnom modom Tokija i vrlo brzo je stekla reputaciju trendseterke.

Pre osnivanja brenda, Abe je radila u Comme des Garçons dizajnerskom timu. Nakon godinu dana, stekavši iskustvo, napustila je kompaniju. Pod sacai imenom debitovala je 2009. u Parizu sa evidentnim uspehom od 15 internacionalnih klijenata. U 2019. godini, sacai je dostigao saradnju sa čak 90 maloprodavaca širom sveta i renomiranim imenima, poput Nike i Dr. Dre.

Precizan dizajn nastao kao mešavina antilopa, kože i lagane, prozračne mrežice sa psihodeličnom i vintidž paletom boja iz 70-tih, učinio je sacai Waffle LDV najprestižnijom Nike kolaboracijom od početka godine. Sacai Waffle LDV su patike sasvim druge dimenzije, predstavljene kao spoj nespojivog, u isto vreme catwalk i streetstyle.

Sacai LDV Waffle otišle su korak isped modnih trendova. Silueta sacai LDV Waffle promenila je tok modnih trendova današnjice, tako što je rekonstruisala dva ubitačna Nike prototipa – Nike Waffle Daybreak i LDV Fusion. Iako doslovno možemo da primetimo isti Swoosh znak na Air Jordan 1 High OG, identične zip oznake na Air Force 1 i dodatak na peti kao kod Zoom Vomero +5 modela, Chitose Abe se odlučila za saradnju sa Nikeom efektivno stvarajući potpuno autentičnu siluetu. Dubliranje jezika, Swoosh znaka, pertli i skoro svakog elementa na patikama daje nesvakidašnji i ekscentrični izgled.