Disney je konačno najavio dan otvaranja svog dugo očekivanog hotela Star Wars, sagrađenog odmah pored tematskog parka Galaxy’s Edge u ​​Orlandu, na Floridi.

Prema izveštajima iz Disney kompanije, hotel će otvoriti svoja vrata 2021. godine i uključivaće „sveobuhvatnu avanturu u dve noći“ koja goste dovodi u „daleku galaksiju“.

Po dolasku u simulirano svemirsko pristanište nazvano Galactic Starcruiser Terminal, posetioci će biti prebačeni na krstarenje Halcionom, “masivnim brodom koji je previše veliki da bi sleteo na bilo koju planetu”. Tamo će imati priliku da piju pića u Silver C salonu i da iskuse avanture u sobi za inženjere, ali će takođe biti odvedeni u Black Spire Outpost na Batuu-u koji se nalazi tematskom parku Galaxy’s Edge.

Ovaj hotel dizajniran je sa jednim ciljem, a to je da pruži fanovima neverovanto iskustvo i mogućnost da osete kako bi bilo živetu u Star Wars univerzumu i u galaksiji koja je daleko od nas.

Iako ulaznice još nisu u prodaji, fanovi Star Wars franšize mogu otići na web stranicu Galactic Starcruiser i tamo saznati dodatne informacije.