Od svih britanskih kraljevskih članova, neprežaljena kraljica stila i večna modna inspiracija svakako je bila princeza Diana. Njen muž, princ Charles, proglašen je najbolje obučenim muškarcem na svetu. Mnogi neprestano hvale njegov besprekoran izbor printova, boja i najkvalitetnijih materijala. Posebno nas raduje vest o predstavljanju prinčeve prve ikad modne kolekcije.

Kraljevska humanitarna organizacija The Prince’s Foundation udružila se s Yoox Net-a-Porterom na novom modnom projektu, pod nazivom The Modern Artisan. Projekat je capsule kolekcija za žene i muškarce, koja će u svom stilu spojiti tradiciju i trend i to sve na održiv način. Kapsula garderoba, način je odevanja u kojem je količina odeće i modnih dodataka ograničena, a funkcionalnost i kvalitet stavljeni su ispred raznolikosti i kvantiteta.

Cilj saradnje je ojačati tradicionalne veštine u proizvodnji odeće u Velikoj Britaniji i Italiji ali i pomoći u opremanju nove generacije kvalifikovanih muškaraca i žena, koji će spojiti tradicionalni zanat s digitalnom kreativnošću.

Cela je kolekcija dizajnirana u Italiji. Osmislili su je studenti dizajna uglednog Politecnico di Milano, dok je šestero diplomanata iz Velike Britanije radilo na stvarnoj proizvodnji odeće. Ključno je bilo razumeti odakle dolaze prirodni materijali i kako se mogu koristiti na uzbudljive i inovativne načine.

Muška kolekcija kombinacija je starinskog s dozom modernog i sastoji se od osam jedinstvenih komada – savršene bele i plave pamučne košulje, džempera od kašmira, sive bomber jakne, dva para pantalona, kaputa i kardigana.

Budući da se radi o vrhunskom kvalitetu, zanatskom radu i prinčevom pečatu, visoke su cene komada pa možemo zaključiti da je kolekcija usmerena na imućnije potrošače.

Celokupna zarada od odevnih predmeta biće uložena u programe obrazovanja mladih ljudi u području tekstila kroz The Prince’s Foundation.