Došli su hladni dani i sa sobom doneli idilu kojoj retko ko može da odoli: ležanje ispod ćebeta, bindžovanje omiljene serije i ispijanje toplih napitaka. Međutim, pravi ljubitelji sporta znaju da ovoj slici nedostaje trening da bi zaista bila savršena.

Da je ostati u kondiciji i voditi računa o svom zdravlju neophodno tokom pandemije dokazao je Nike, koji je u saradnji sa crossfit konceptima „Teget“ i „Prvi Tim“ organizovao poseban sportski izazov. Ova dva crossit tima izazvala su sve ljubitelje vežbanja na tronedeljni crossfit challenge, a čak 8 takmičara imaće priliku da osvoji vredne nagrade koje je za njih pripremio Nike.

Tronedeljno takmičenje privuklo je veliki broj zainteresovanih vežbača, koji su se putem društvenih mreža prijavili kako bi pokazali svoje vežbačko umeće i svojim trudom dokazali da je moguće ostati u formi, čak i u najizazovnijim vremenima. Na početku izazova, sportski eksperti iz oba tima pozvali su sve zainteresovane vežbače da se prijave za takmičenje, a zatim i zadali zadatak u kojem svi učesnici moraju snimiti pravilno izvođenje različitih setova vežbi. Treneri su, pored broja ponavljanja, obratili pažnju i na tehniku izvođenja vežbi, te se na snimku morao videti svaki pokret.

Nakon finala, 8 vežbača koji su se dokazali snagom i kondicijom biće uživo proglašeni pobednicima u prostorijama Prvi Tim i Teget koncepata, te sa sobom odneti vredne nagrade brenda Nike. Cilj ovakvog takmičenja ogleda se u motivisanju već rastuće crossfit zajednice da, i tokom najtežih dana, trening ostane svakodnevnica. Nike je istakao značaj vežbanja i još jednom dokazao da su volja, trud i prilagodljivost recept za zdrav i uspešan sportski život.