Najpoznatija i najprestižnija ceremonija dodele Oskara biće organizovana 25. aprila i biće emitovan uživo sa više lokacija!

Portparol Akademije filmskih umetnosti i nauka izjavio je da uprkos pandemiji koronavirusa, koja je izazvala pravu pustoš u filmskoj i industriji zabave, ipak organizuju svečanu dodelu nagrada, dajući prioritet javnom zdravlju i bezbednosti svih učesnika.

“Kako bismo stvorili predstavu koju naša globalna publika želi da vidi moramo da se prilagodimo zahtevima pandemije, zbog čega će se ceremonija prenositi uživo sa više lokacija, uključujući i glavnu salu “Dolby Theatre” koja se nalazi u Holivudu”, izjavio je portparol.

Inače, Dolbi Teatar je mesto gde se već dugi niz godina održava ceremonija dodele Oskara. Svake godine u ogromnoj pozorišnoj sali koja ima 3.400 sedišta, okupi se veliki broj najboljih svetskih glumaca, naravno svemu tome prethodio bi glamurozni i nezaobilazni crveni tepih. Nominacije za Oskara 2021. biće objavljene 15. marta.

Podsetimo, druge dodele nagrada tokom poslednjih meseci zamenile su uobičajena okupljanja na svečanim večerama, sa unapred snimljenim nastupima ili virtuelnim događajima. Organizatori Gremija u januaru su odložili ceremoniju za mart, samo tri nedelje pre zakazanog datuma, nakon konsultacije sa zdravstvenim stručnjacima i muzičarima. Odložena je i ceremonija Zlatni globus za 28. februara, a nominovani će u ceremoniji učestvovati sa više lokacija širom sveta, rekli su organizatori prošle nedelje.