Rihanna i LVMH su zajednički doneli odluku o privremenom zatvaranju ready-to-wear brenda Fenty, objavljeno je juče. Osnovan 2019, prvi put od 1987. da je grupacija LVMH odlučila da osnuje novi brend, prvi originalni brend unutar grupacije sa ženom kao osnivačem i to još crnom ženom na čelu brenda, modnom ikonom koju svi obožavaju – Riri.

Kako je dizajn bio svojevrsni nastavak Rihanninog ličnog stila, prognoziran je senzacionalan uspeh. Što je pošlo po zlu?

Iako su se neki modni dodaci poput cipela i naočara dobro prodavali, skuplji komadi poput jakni za gotovo 1000$ naprosto nisu nailazili na publiku i nisu bili dostupni uobičajenoj klijenteli koja kupuje sve s Rihanninim potpisom. No, to nije jedini problem.

Usled pandemije, vođenje poslovanja na daljinu, s proizvodnjom luksuznih dobara u Francuskoj i Italiji, postalo je preveliki izazov. Tako da brend zasad staje, ali poručuju, to nije konačna odluka i postoji verovatnost da će se nastaviti u (boljoj) budućnosti.

S druge strane, Rihannine druge etikete – Fenty Skin i Savage x Fenty posluju odlično, pa nema straha da je ovo poslednje što ćemo videti od nje. A možda i album, ipak, nekad, uskoro?