Furiosa je u poslednjem nastavku kultnog serijala Mad Max: Fury Road postala određena vrsta feminističke ikone savremenih distopija, a to je velikim delom zahvaljujući fantastičnoj izvedbi Charlize Theron. Zatoje razočarenje bilo nezanemarivo kad je reditelj George Miller odlučio da ispriča Furiosinu pretpriču – bez Charlize.

Nakon nagađanja da će za potrebe filma biti korišćena de-aging tehnologija (koju je na primer Scorsese koristio u filmu The Irishman upravo za ulogu Charlize Theron), Miller je izjavio da tehnologija nije još na dovoljno visokom nivou da bi funkcionisala za ovaj film.

Theron je rekla: „Teško je to progutati. Slušajte, potpuno poštujem Georgea, naročito nakon što sam s njim imala priliku da radim na ovom filmu. Zaista je maestralan i želim mu samo sve najbolje… Ali naravno, malo mi je slomilo srce. Zaista volim taj lik i silno sam zahvalna što sam imala priliku učestvovati u njegovom stvaranju. Ona će uvek biti netko o kome ću misliti s ljubavlju. Sigurno da bih volela dalje da pratim ovu priču i ako on smatra da je ovo pravi put, imam poverenja u njega.“

Šuškanja i nagađanja o tometko bi mogla biti nova Furiosa držala su nas dugo u neizvesnosti, uključujući uzbudljivu mogućnost da bi je mogla igrati Jodie Comer, što se pokazalo netačnim, ali ne možemo reći da smo razočarani konačnim izborom. Naime, novu Furiosu će zaigrati ni više ni manje nego zvezda u usponu – Anya Taylor-Joy.

Taylor-Joy je svoju, sada već impresivnu, karijeru započela s hororom The Witch pre nego što je kao prilično iznenađenje angažovala Autumn de Wilde za glavnu ulogu u ekranizaciji klasika Emma. Nakon što je pokazala koliko se spretno snalazi u različitim ulogama i kako s jednakom lakoćom nosi jezu, komiku i dramu, Anya će ubrzo zaigrati u glavnoj ulozi u seriji The Queen’s Gambit, a priprema i druge uloge u različitim žanrovima. S ulogom Furiose očekujemo njenu nadasve markantnu prisutnost u akcijsko-avanturističkom kontekstu i verujemo da će uspeti da stane u čizme Charlize Theron, što nije nimalo lak zadatak. Sve u svemu, jedva čekamo da vidimo ishod!