Švedski gigant IKEA i jedan od najzanimljivijih mirisnih brendova na tržištu, Byredo, kreirali su zajedničku kolekciju imajući na umu toplinu doma i ono što dom za svakog od nas predstavlja. Byredo mirisi su predmet žudnje, bilo parfemi ili sveće za dom, stoga ne sumnjamo da će i 13 novih sveća za dom nastalih u saradnji s IKEA timom biti stalni gost brojnih domova.

Mirisi su snažan pokretač sećanja, a još jače utiču na raspoloženje i emocije kod ljudi. Ova saznanja nadahnula su saradnju fabrike IKEA s Benom Gorhamom, osnivačem švedske kompanije Byredo, poznate po luksuznim parfemima i modnim dodacima, a odnedavno i liniji dekorativne kozmetike. Byredo nudi niz ekskluzivnih mirisa za ljude i domove, a njihove mirisne sveće i parfemi razvijeni su danas pomalo zanemarenim pristupom – koristeći jednostavne kombinacije najkvalitetnijih sirovina.

Naziv kolekcije je OSYNLIG, nazvana je prema švedskom izrazu za nevidljivo i sastavljena je od 13 mirisnih sveća koje su stvorene da izazovu širok raspon emocija – od nostalgije za onim što ste proživeli, do snova o stvarima koje biste mogli učiniti – i povrh svega, da pojačaju iskustvo boravka kod kuće.

Kolekcija sveća Byredo i IKEA OSYNLIG stiže u prodavnice IKEA i online sledećeg meseca. Mirisi su podeljeni u tri osnove – cvetnu, drvenu i svežu, a maloprodajna cena će biti od 5 do 25 dolara.