U ponedeljak ujutro zvanično je objavljeno da je najnoviji kreativni direktor modne kuće Givenchy Matthew Williams. Američki dizajner nasledio je Clare Waight Keller koja je napustila Givenchy u aprilu 2020. godine nakon tri godine rada u francuskoj modnoj kući, a njegova prva kolekcija biće predstavljena u oktobru.

Po odlasku Clare Waight Keller, Williams je bio u trci da preuzme glavnu ulogu. Rođen je u Čikagu, ali živi u Ferrari u Italiji gde upravlja porodičnim modnim brendom. Williams je prvi put provalio u modnu industriju kao kreativni direktor za Lady Gagu i osnovao street fashion brend Been Trill, zajedno sa Heron Preston i Virgil Abloh. U 2015. godini lansirao je 1017 Alyx 9SM (ranije poznat kao Alyx), koji je sledeće godine postao finalista nagrade LVMH. Od tada je sakupio niz vrhunskih kolaboracija, uključujući Nike, Dior Homme Kim Jonesa i Moncler Genius.

Imenovanje Williamsa vraća Givenchy u eru kada se ovaj luksuzni brend uvukao u streetwear tokom vladavine Riccarda Tiscija kao kreativnog direktora. Sa Williamsom na čelu, možda Givenchy u vlasništvu LVMH-a cilja na prikupljanje nekih svojih streetwear klijenata koji su bili verni Tisciju, a za koje je estetika Weight Keller bila soft.