Na zvanični Netflixov YouTube profil stigao je novi trailer za seriju ‘Dark’, brilijantni nemački projekat koji je osvojio svet. Od treće sezone deli nas tek desetak dana, tačnije – sve epizode stižu na streaming servis 27. juna.

Kompleksna serija izašla je 2017. godine, a mnogi su je tada upoređivali s američkom serijom ‘Stranger Things.’ Pretežno zato što se priča takođe otvara nestankom deteta u malom gradu i delimično je smeštena u 80-e godine.

Seriju je osmislio Baran bo Odar, najpoznatiji po jako dobrom kriminalističkom filmu Who Am I – Kein System ist sicher. On je kreirao priču koja prati inspektora Ulricha Nielsena (glumi ga Oliver Masucci), oca troje dece, koji vara svoju suprugu sa srednjoškolskom simpatijom. Njen sin, Jonas (glumi ga Louis Hofmann) obeležen je samoubistvom svoga oca i ključni je lik u celoj priči. Radnja kreće u više smerova kada Ulrichov mlađi sin Mikkel nestane u šumi.

Druga sezona je napravila jednaki svetski uspeh.

Za ‘Dark’ je karakteristično preplitanje vremena i prostora, likova, misterija, nadrealnog i realnog. Sve je to popraćeno izvrsnom estetikom koja nam približava atmosferu radnje.

Jedva čekamo 27. jun!