Honor, Huaweijev difuzni brend u svoj asortiman uvodi Magic Watch 2 pametni sat. Solidan kapacitet baterije nije sve što izdvaja ovaj uređaj. Dostupan je u dve veličine od 46 i 42 milimetara sa istaknutim mogućnostima za funkcije sporta. Po svemu sudeći, Honor je zadao konkurentski udarac Apple pametnim satovima, a čiji proizvod će se pokazati boljim, ostaje nam da vidimo u praksi.

Tehničke specifikacije

Honor je dodao malo, ali značajno pojačanje Magic Watchu 2 u vidu Kirin A1 čipa. Unutrašnji prostor broji 4GB, od čega su 2GB namenjena za upotrebu. Ostatak memorije je predodređen za softverske sisteme. Uređaj je prezentovan po pojedinačnim veličinama po dijagonali od 1.39 inča i 1.2 inča AMOLED displeja, patentovanog za potrebe smart satova. Rezolucija većeg sata je 454 piksela, dok manji raspolaže sa 390.

Zdravlje i sport su glavni prioriteti

U svom klasičnom dizajnu, zaobljenog kućišta, Magic Watch 2 pomaže optimizaciji sportskih aktivnosti, samim tim i opšteg zdravstvenog stanja korisnika. Satovi imaju 15 fitnes režima, kojima koordiniše virtuelni trener sa svrhom da vas usmeri na optimalan rad tokom džoginga. Trening asistent je tu da se brine o vašoj liniji, dodatnim savetima i motivacijom. Sat meri otkucaje srca simultano prikazujući količinu utrošenih kalorija.

Pored sportskih režima, Huaweijeva TruSeen tehnologija je zadužena za zdravstveni boljitak, što postiže sa 24-časovnom opcijom merenja otkucaja srca, kombinovanom sa svetlosnim senzorom i veštačkom inteligencijom. Uređaj se brine o vama i kada spavate, dajući preko 200 različitih sugestija kako da poboljšate san. Nivo stresa u toku dana takođe je merljiv, što vas tera da razmislite o načinu svog života. Povezan je isključivo sa Android telefonima.

Primanje poziva na razdaljini od 150 metara

Sat odobrava telefonske pozive ili primanje istih na udaljenosti od 150 metara. Ova specifikacija se može smatrati relevantnom, budući da Magic Watch 2 nema vlastiti radio modul, zbog čega direktno zavisi od uparenog smartfona. Dok ste u pokretu, preko Bluethootha, zvučnika, slušalica ili mikrofona možete obavljati pozive u krugu od 150 metara.

Cena i dostupnost

Honor Magic Watch 2 bi trebalo da stigne na evropsko tržište 15. decembra, dok se na srpskom očekuje početkom 2020. Model od 46mm iznosiće 179€, a manji od 42mm – 189€.