Popularna glumica i rediteljka Andželina Džoli igra glavnu ulogu u filmu Those Who Wish Me Dead, čija se priča bazira na istoimenom romanu Majkla Korite. U ovom svojevrsnom modernom vesternu, ona tumači Hanu, profesionalnog vatrogasca zaduženog za zaštitu šuma od požara u američkoj državi Montani.

Iako se još uvek nije oporavila od smrti troje ljudi, koje nije uspela da spasi poslednji put kada je bila na dužnosti, Hana dobija šansu za iskupljenje kada upozna istraumiranog 12-godišnjaka koji nema nikom drugom da se obrati za pomoć. On je, naime, bio svedok brutalnog ubistva i spreman je da svedoči protv počinilaca, zbog čega su oni angažovali plaćene ubice da ga pronađu i eliminišu.

Triler Those Who Wish Me Dead režirao je Tejlor Šeridan, koji se proslavio svojim scenarijima za film Sicario i njegov nastavak, kao i moderni vestern Hell or High Water. Sporedne uloge u ovom filmu poverene su Finu Litlu, Nikolasu Holtu, Ejdanu Gilenu i Džonu Berntalu. Film stiže 14. maja u bioskope, ali i na HBO Max.