Brojni fitness centri i teretane su zbog epidemije koja nas je zahvatila zatvorili svoja vrata. Međutim, zatvaranje teretana, samoizolacija i strah od virusa ne bi trebalo da budu razlog da zapostavite vaše fitness ciljeve i rutinu.

Kao što je već poznato, vežbanje pomaže u jačanju imuniteta, a i izvrstan je način za upravljanje stresom koji će se zasigurno nakupiti, što zbog kontinuiranog boravka u zatvorenom s istim ljudima, što zbog anksioznosti oko širenja virusa. Stoga neka vam mobilni i TV-i u samoizolaciji ne služe samo za gledanje Netflixa, već ih iskoristite i za odrađivanje treninga. A na koje sve načine to možete odraditi, pogledajte u nastavku.

1. SKINITE NEKU FITNESS APLIKACIJU

Fitness aplikacije odličan su način da ostanete fit tokom samoizolacije. Osim što su uglavnom potpuno besplatne, ili barem imaju besplatnu verziju, uz njih možete vežbati u kojoj god prostoriji se nalazili, a takođe ćete moći da pratite svoj napredak u vežbanju i istoriju treninga. Neke od naših najdražih besplatnih aplikacija su Nike Training Club, aplikacija koja sadrži više od 185 različitih treninga i preporučuje korisnicima treninge u zavisnosti od njihovih navika, onda 7 Minute Workout, aplikacija popularna zbog svojih kratkih, ali itekako iscrpljujućih treninga. Tu je i Madbarz, fitness aplikacija napravljena za one koji žele da izgrade savršeno telo uz pomoć bodyweight vežbi.

2. PRETPLATITE SE NA ONLINE FITNESS ČASOVE

Ako dosad niste bili ljubitelji online fitness časova, sada je vreme da postanete. Naime brojni kursevi su radi sprečavanja širenja virusa i podsticanja što više ljudi na ostanak u kućama korisnicima ponudili izrazito duge besplatne periode vežbanja. Tako Peloton, najpoznatiji po kardio treninzima, novim korisnicima nudi 90 dana besplatnog vežbanja, a Daily Burn svim korisnicima omogućava 60 dana potpuno besplatnih bodyweight treninga.

3. ISPROBAJTE YOUTUBE ILI INSTAGRAM TRENINGE

Iako ih je i dosad na YouTubeu i Instagramu postojalo mnogo, širenje koronavirusa izazvalo je pravi boom različitih vrsta kućnih treninga. Sada gotovo svi fitness influenseri umesto treninga iz teretana i crossfit boxeva ‘postuju’ različite vežbe i treninge koje možete raditi kod kuće kako biste ostali fit. Sve što treba je da odlučite želite li kardio, trening snage ili neku treću vrstu treninga i bez problema ćete naći trening koji vam se dopada.

4. NEMOJTE ZABORAVITI NA SVOJE MENTALNO ZDRAVLJE

I dok vam vežbanje može pomoći u kontroli stresa, ono samo ponekad neće biti dovoljno. Stoga isprobajte meditaciju, yogu ili kontrolisano disanje kojima ćete pronaći svoj unutrašnji mir i na neko vreme ostati sami sa sobom, izolovani od svih problema spoljašnjeg sveta.

View this post on Instagram

• Nikada nisam bila tip osobe koja voli da ide u teretanu, ples, grupne treninge, pilates, a razlog je taj što se nisam pronašla do kraja u tome i nisam zapravo uživala u tome. I onda sam pre jedno godinu i po dana, dok još nisam živela u Srbiji, počela da tražim to nešto u čemu ću biti dosledna, nešto u čemu ću toliko uživati da će to zaista postati deo mog svakodnevnog zivota. I naidjem na yt kanal „yoga with adriene“ i zaljubim se skroz! 1. zato što joj je sadržaj toliko raznovrstan (od yoge za početnike, za bol u ledjima, za gubitak kg, anksioznosti, yoga za kreativnost itd itd), a 2. u proseku joj videi traju 20ak min što realno svako od nas može da izdvoji za sebe i trebalo bi da to uradi za sebe u toku dana. I nekako sam to poželela da podelim sa vama! I naišla na sjajan odziv! I mnogo, MNOGO sam srećna što sam toliko vas motivisala da i vi krenete da isto praktikujete! Danas započinjem novu listu i ko je voljan – neka mi se pridruži, pa da nastavimo medjusobno da se gurkamo, naročito sada kada smo zatvoreni u 4 zida! ❤️ Još jedna lepa stvar koja se desila u ovoj priči jeste da je brend @nike juče odlučio da me podrži u svemu ovome i dodatno motiviše da nastavim istim tempom! Hvala! Divni ste, predivni! ❤️❤️❤️ #petit_namaste 🙏🏼

A post shared by • 𝐀𝐍𝐀 𝐍𝐈𝐊𝐎𝐋𝐈𝐂 • (@petit_diable_noir) on