U vreme pandemije korona virusa, većina frizerskih salona na koje smo navikle je zatvorila svoja vrata. Svest da ne možemo srediti kosu kao profesionalni frizer, izaziva ne tako prijatan osećaj. Međutim, izolacija nam može poslužiti da se konačno okrenemo sebi i dovedemo beauty rutine do vrhunca.

Koji su to ključni trikovi koji vam mogu pomoći da očuvate boju postojanom, a kosu negovanom?

Koristite proizvode za farbanu kosu, po mogućstvu bez sulfata i silikona

Šamponi, regeneratori, sprejevi i dodatna pakovanja pomoći će kosi da što duže sačuva sjaj i intenzitet boje, a sa druge strane, će podstaći hidriranost i poboljšaće cirkulaciju kože glave. Veštačke supstance, kao što su silikoni, samo na prvu loptu pružaju efekat sjaja. Dugoročno ih treba izbegavati, jer kao neprirodne materije oštećuju dlaku.

Ne preterujte sa pranjem kose

Stručnjaci navode da je optimalno pranje kose dva do tri puta nedeljno. Konstantnim pranjem, dlaka može izgubiti prirodna i dragocena ulja koja nastaju u temenu.

Ne zaboravite da nahranite kosu

Maske sa arganovim, kokosovim, maslinovim i bademovim uljima, ne mogu nikako škoditi vašoj kosi. Na vama je samo da izaberete onu koja najviše odgovara vašem tipu kose, jer nisu sve maske od istog učinka. Maske su zadužene za sjaj, mekoću, volumen, a pre svega toga, za dugotrajnost boje.

Izbegavajte prese i stajlere

Potrudite se da oblikujete kosu na što prirodniji način. Prese su potvrđeni sagorevači boje. Ako ste ipak navikli na ovakav tretman, koristite sprejeve koji štite kosu od isušivanja i toplote.

Cover-up sprejevi za prikrivanje izrastka

Ovi preparati postali su trend preko noći, a u praksi su se pokazali odlično. Najvažniji savet je da izaberete nijansu koja odgovara boji farbe koju koristite. Za nanošenja proizvoda vam je potrebno svega nekoliko sekundi, a njegovo trajanje je do idućeg pranja.