Maske za lice postale su must have, ali bukvalno i upravo zbog toga treba posebno obratiti pažnju na njihov kvalitet, ali i koliko ih redovno moramo menjati i prati. Iako nam je u početku bilo teško da se naviknemo, sada nam je to sastavni deo svakodnevice.

Od različitih platnenih, običnih medicinskih do svilenih – stvarno ih ima mnogo i u različitim bojama i printovima. Marianne de Groot-Pons, grafička dizajnerka iz Holandije osmislila je biorazgradivu masku za lice koja u sebi sadrži seme, tako da kada je iskoristite možete da je posadite i iz nje će izrasti cveće.

Marie Bee Blooms maskice za lice, iako su ručno rađene od biorazgradivih materijala, štite jednako kao i druge maske. Trakice su napravljene od ovčje vune, a seme koje je ugrađeno u masku takođe je eco friendly i netretirano.

Čak je i boja kojom je štampan logo prihvatljiva za okolinu. Jednom kada odlučite da masku više nećete nositi, posadite je u zemlju i na tom mestu će izrasti biljka. U trenucima u kojima celi svet grca u smeću, ovo je jedna od pozitivnih priča i sjajan primer produkt dizajna.