Kao ulazak u novu godinu, Apple je unapredio najpopularniji notebook na svetu. MacBook Air sada ima dosta brže performanse i potpuno novu „magičnu“ tastaturu, čime je ukinut leptir mehanizam. Na radost svih korisnika Apple proizvoda, cena MacBook Air 2020 spuštena je na 999$, a za studente je napravljena posebna cena od 899$.

Svi softverski elementi su udvostručeni u pogledu kvaliteta istih. Procesor Ice Lake, Intelove desete generacije, je za 80 posto podigao rad grafičke kartice. Memorijska kartica je kapaciteta neverovatnih 256GB, a može se naknadno konfigurisati sve do 2TB. Ovakav kapacitet memorije dozvoljava mnogo više filmova, fotografija i fajlova. Retina 13-inčni ekran doprineo je prikazu transparentnije slike, oštrijeg teksta, i naravno, tu je Touch ID za ekspresno logovanje i sigurnost podataka. Serija Air 2020 testiraće Catalina verziju macOS operativnog sistema, za koju Apple tvrdi da je najprestižnija iz svog ranga.

Apple ističe poboljšanje stereo zvučnika, koji pruža širok zvuk, a poseban benefit krije se u tome što ga možete koristiti za gledanje sadržaja sa Apple TV+ i igranje gejmova na Apple Arcade servisu.

Ho3 magazine za vas sprema još mnogo informacija o najnovijim Apple uređajima, zato ostanite uz nas!