Obična bela majica jedan je od ključnih komada garderobe svakog muškarca. I dok trendovi dolaze i prolaze, bela majica je modni klasik koji će pristajati uz svaki od njih. Osim toga, belu majicu možete nositi u raznim prilikama – od odlaska na kafu u kraju, preko večere u gradu pa sve do noćnog izlaska.

Međutim, savršenu belu majicu teško je pronaći – ona treba da vam dobro stoji, da bude izrađena od kvalitetnog materijala kako se ne bi raspala nakon nekoliko pranja. Ako ste u stalnoj potrazi za savršenim modelom, u nastavku pročitajte naše savete za kupovinu.

View this post on Instagram

Heading to Rome tomorrow any tips?✈️

A post shared by Chris (@christopherbark) on

ODLUČITE SE ZA CENOVNI RANG

Prvo što biste trebalo odlučiti je koliko ste novca spremi potrošiti na običnu belu majicu. Pri tome morate biti svesni da skuplje ne znači i kvalitetnije, kao što ni jeftina majica ne mora nakon samo nekoliko nošenja postati krpa za brisanje prašine. Prilikom biranja cenovnog ranga vodite računa o tome da biste odmah trebalo kupiti nekoliko komada istog modela. Ovako ćete biti mirni barem do kraja sezone te se nećete brinuti o potrazi za novom savršenom belom majicom ako vam se ona koju posjedujete zaprlja ili podere.

View this post on Instagram

An outtake from a fun shoot in Venice last month

A post shared by Brock DeHaven (@brockdehaven) on

IZABERITE OMILJENI KROJ

Odabir kroja ključan je prilikom kupovine bele majice. Ako vam ne stoji dobro, na beloj majici će to biti puno vidljivije nego na majicama drugih boja. Odaberite ispravan kroj za vaš tip građe, a posebnu pažnju obratite na slobodu pokreta koju imate kad odenete majicu – ipak ćete je najverojatnije nositi u casual kombinacijama, pa bi bilo poželjno da vam je u njoj udobno.

OBRATITE PAŽNJU NA MATERIJAL

Zavisno od kroja, majica bi trebala biti napravljena od 100% pamuka ili kombinacije pamuka i do 5 posto elastina. Majice od stopostotnog pamuka su jako udobne za nošenje jer su napravljene od prirodne tkanine koja ‘diše’. Pamuk je i veoma izdržljiv materijal pa ćete vašu majicu moći da nosite puno puta pre nego što postane majica za po kući.

Ako ste se odlučili za slim ili skinny kroj, vaša majica bi uz pamuk trebalo biti napravljena i od elastina. Elastin će joj omogućiti širenje i prilagođavanje vašem telu dok je nosite kao i povratak u prvobitno stanje kad je skinete. U svakom slučaju, kada kupite majicu dobro pogledajte vrstu materijala i upute za pranje da se ne biste morali prerano oprostiti od nove majice.