Još početkom godine krenula su nagađanja da će Kylie Jenner prodati većinski deo svog brenda Kylie Cosmetics. Mnogima se to činilo kao suludi trač s obzirom na to da njen brend ostvaruje masivan profit i uživa ogromnu popularnost. Ali, trač se ipak pokazao tačnim.

Juče je potvrđeno da je beauty gigant Coty Inc. platio 600 miliona dolara za 51% udela u Kylie Cosmeticsu i time postao većinski vlasnik super popularnog brenda koji je pokrenula Kylie Jenner.

Naime, najmlađa članica klana Kardashian-Jenner svoj je brend pokrenula 2015. godine i u rekordnom roku postigla maestralan uspeh. Njeni beauty proizvodi često bi bili rasprodati u svega nekoliko minuta od lansiranja.

Svoju beauty odiseju započela je linijom ruževa da bi ponudu vrlo brzo proširila i na druge beauty proizvode poput paleta senki, bronzera, highlightera… Zahvaljujući popularnosti na društvenim mrežama, sve što bi lansirala pod svojim imenom jednostavno je imalo prolaznost. I to kakvu!

Nedavno je sarađivala i s francuskom modnom kućom Balmain na limitiranoj seriji beauty proizvoda, pa je pokrenula skincare liniju Kylie Skin, a brend je brzo prerastao i vlastiti web store i ušao u 1.200 radnji brenda Ulta stores.

Šta će se dogoditi s Kylie Cosmeticsom sada kada Kylie više nema većinsku kontrolu nad brendom, ne znamo. Ali, sigurno je da beauty brend ulazi u neku novu eru.