Luksuzna modna kuća Louis Vuitton otvorila je svoj novi butik u glavnom gradu Južne Koreje, Seulu, a ono što posebno očarava je njegova fantastična, vrlo neobična arhitektura koju je nemoguće ne primetiti, stati i diviti se.

Novi Louis Vuitton butik odlikuje staklena valovita fasada koja deluje posebno, avangardno i vrlo elegantno, a sjajno arhitektonsko rešenje nove modne oaze u Seulu potpisuju arhitekti Frank Gehry i Peter Marino. Inspiraciju za fantastičan izgled novog butika arhitekti su pronašli u bogatoj ostavštini korejske arhitekture kao i u estetici Louis Vuitton fondacije u Parizu.

Ovo je prvi arhitektonski projekt Franka Gehryja u Seulu, a povodom otvaranja butika izjavio je: “Ono što me oduševilo kada sam po prvi puta posetio Seul pre 25 godina je odnos arhitekture i prirode. Još se sećam snažnih impresija koje su me pratile nakon što sam izašao iz vrtova Jongmyo Shrinea.”

Za enterijer butika bio je zadužen Peter Marino koji je unutrašnjost Louis Vuittonove meke u Seulu uredio tako da parira njenoj sjajnoj spoljštnjosti. Butik svojim prostranim i svetlim prostorima uveliko podseća na enterijer neke luskuzne galerije, a povodom grandioznog otvorenja na ulaze je čak i postavio skulpture Giacomettija.

Otvaranje butika popratila su brojna poznata lica iz sveta mode kao i zvezde iz korejskog javnog života, a Louis Vuitton je svojim zvanicama ponovno upriličio reviju za Cruise 2020 kolekciju koju je predstavio ranije ove godine u New Yorku.