Novo izdanje italijanske limuzine ostaće upamćeno po tome što je prvi Maserati na hibridni pogon. Doduše, blagi hibrid. Sa druge strane, ljubitelje brenda najviše brine šta će biti sa zvukom motora.

Elektrifikacija novih modela automobila krenula je krupnim koracima ka novoj eri mobilnosti, u kojoj nisu dobrodošli “prljavi zagađivači”. Drugim rečima, proizvođači automobila nemaju još mnogo vremena da se prilagode strogim standardima o emisiji štetnih gasova. Zato se u poslednje vreme svakodnevno pojavi neki novi model sa električnim ili hibridnim pogonom.

I Maserati je morao da se priključi, pa je novi “ghibli” ujedno i ulaznica u elektrifikovani svet, sa sve trozupcem na štitu.

Poznati po zavodljivom zvuku motora, Maseratijevi modeli su oduvek važili za prestižne superluksuzne i brze automobile. Da ne bi previše potresli tradicionaliste, novi hibrid biće blagi i samo dodatni izbor u gami.

Kako bi ostali dosledni svom imidžu, inženjeri iz Modene napravili su napredan i snažan, ali blagi hibridni sistem.

Sastoji se od 2.0 benzinca, 48-voltnog alternatora i dodatnog elektropunjača (eBooster), kao i baterije smeštene pozadi.

Ukupna snaga iznosi 330 KS i 450 Nm dostupnih već pri 1.500 o/min, što omogućava da novi hibridni “ghibli” do 100 km/h stigne za svega 5,7 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 255 km/h.

Iako hibrid, ovaj “maserati” će ipak svoje putnike počastiti impresivnim zvukom, zahvaljujući optimizovanom izduvnom sistemu.

Kabina je sada digitalizovana, pa nudi nove instrumente, multimedijalni sistem sa naprednom grafikom i displejom do 10,1 inča. Povezanost je omogućena za brojne uređaje i unapređena na način da se razmena informacija odvija konstantno i u pokretu.

“Ghibli” je prvi u nizu elektrifikovanih modela italijanskog brenda, koji planira da za čitavu gamu ponudi čistiji pogon, dok će prvi potpuno električni “maseratiji” biti “grantourismo” i “grancabrio” koji stižu sledeće godine.