Od koncerata i izložbi do najvećih svetskih kulturnih događanja, sportskih takmičenja i brojnih sajmova i sličnih manifestacija, pandemija koronavirusa odložila je sva velika događanja. Poslednje u nizu velikih događanja koje je odloženo je Met Gala.

Prva nedelja u mesecu maju uvek je rezervisana za najveći modni događaj koji mnogi nazivaju modnim Oscarima – Met Galu. U organizaciji Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute u New Yorku i američkog Voguea, Met Gala bez sumnje je jedan od najvećih događaja u godini, a njegov crveni tepih i kultne stepenice mesto su na kojem se svake godine smenjuju najglamuroznije i najekstravagantnije kreacije s potpisom najprestižnijih modnih kuća i dizajnera. Zbog pandemije koronavirusa, urednica američkog Voguea, Anna Wintour, juče je potvrdila nagađanja da je Met Gala odložena.

Uz obaveštenje o odlaganju Met Gale, Anna Wintour u istom Vogue članku kritikovala je reakciju i postupke američkog predsednika Donalda Trumpa u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Uz Met Galu, u ovom je trenutku odloženo još nekoliko velikih modnih događaja: predstavljanje Resort 2021 kolekcija modnih kuća Armani, Dior, Gucci, Hermès, Max Mara, Prada i Versace, Beijing Fashion Week, Bridal Week, São Paolo Fashion Week, Shanghai Fashion Week, Tokyo Fashion Week, Chanel Métiers d’Art show.